هاشمي رفسنجاني در اين مناظره كه مستقيما از شبكه تلويزيوني الجزيره پخش شد، گسترش و حفظ وحدت را يكي از مهم‌ترين اصول اسلامي ذكر و با اشاره به فتنه‌هاي ايجادشده در روزهاي اخير تأكيد كرد:‌ ما همگي فرزندان اسلام و قرآنيم و مي‌دانيم كه دل علماي اهل‌سنت هم مانند ما با وحدت همنواست.
وي با ابراز اميدواري نسبت به اينكه اين مناظره، خدمتي به امت اسلامي و اصلاح باشد، گفت:‌ بايد از شبكه الجزيره قطر و همچنين جناب آقاي قرضاوي كه اين برنامه را با هدف حفظ وحدت اسلامي تدارك ديدند تقدير و تشكر كنم.
هاشمي‌رفسنجاني افزود: ما پس از انقلاب‌اسلامي و به‌وي‍ژه با تلاش‌هاي امام خميني(س) و حضرت‌ آيت‌الله خامنه‌اي، فعاليت‌هاي فراواني را براي تقريب مذاهب اسلامي و وحدت مسلمين داشته‌ايم كه ادامه راه علمايي چون آيت‌الله بروجردي و شيخ محمد عبده است

اكبر هاشمي رفسنجاني در ادامه مناظره با شيخ يوسف قرضاوي گفت استكبار جهاني از همه خطرها بزرگتر است و مي‌خواهد بر كشورهاي اسلامي و منابع آنها سيطره يابد.
وي گفت :‌ ما با سنت پيامبر و سيره اهل بيت و علما و شخصيت‌هايي مختلف مي توانيم از امت اسلامي دفاع كنيم. ما نمي‌خواهيم به اديان ديگر بتازيم بلكه هدف ما حفظ اسلام است ما همواره در ايران مي‌گوييم صلوات بر پيامبر، عترت و اصاحب او ما بارها از سوي امام خميني(ره)و رهبري و علما تاكيد كرده‌ايم كه بايد به جاي طرح مباحث اختلاف انگيز، بر موارد اشتراك تاكيد كنيد

وي در ادامه مناظره خود با اكبر هاشمي رفسنجاني در شبكه تلويزيوني الجزيره قطر، تأكيد كرد: ‌اگر ايران يا هر كشور ديگري از سوي آمريكا و ديگر دشمنان مورد حمله قرار گيرد، ما با قدرت با متجاوز به مقابله برمي‌خيزيم.
قرضاوي برخورداري از انرژي هسته‌اي را حق مسلم ايران دانست و افزود:‌ همان‌گونه كه در جريان حمله رژيم صهيونيستي به لبنان كه كشوري اسلامي است در كنار حزب‌الله ايستاديم، در قبال فشارها هم با ايران كه كشوري اسلامي است، خواهيم بود.
وي تصريح كرد: مشكل اصلي، حلال‌دانستن خون ديگران است كه برخي اهل‌سنت هم متأسفانه آن را ترويج مي‌كنند.
قرضاوي با اشاره به درخواست‌هاي پيشين اتحاديه جهاني علماي مسلمان از مراجع تقليد شيعه ايران و عراق خواست، با صدور فتاوايي هرگونه خون‌ريزي ميان مذاهب مختلف اسلامي را تحريم كنند.
قرضاوي در ادامه با بيان اينكه نبايد بر تاريخ متمركز شويم گفت:‌ ممكن است برخي علما در تاريخ سخنان اختلاف‌انگيز گفته باشند، اما ما نبايد بار اين اقدامات را بر دوش نسل كنوني بيندازيم و شيعيان و اهل‌سنت را تكفير كنيم.
وي با ابراز تأسف از اينكه قطعنامه هشت ماده‌اي تقريب مذاهب با قدرت پيگيري نشد، ادامه داد: ما بايد خط اعتدال را پيگيري كنيم زيرا بايد وحدت اهل قبله حفظ شود.
قرضاوي توهين‌كنندگان به اهل بيت‌(ع) را اهل سنت واقعي ندانست و تصريح كرد:‌ هيچ سني در جهان وجود ندارد كه اهل بيت و فرزندان امام علي (ع) را دوست نداشته باشد و به آنان اهانت روا دارد.
اين عالم سني با بيان اين كه اهل‌سنت تكفير شيعيان را قبول ندارند، گفت تبليغ تسنن در ميان شيعيان و بالعكس به‌هيچ وجه مورد قبول نيست و حقوق شيعه و سني بايد در كشورهايي كه مذهب ديگر از اكثريت برخوردار است رعايت شود.

هاشمي رفسنجاني در ادامه مناظره تلويزيوني با شيخ قرضاوي ادعاي دخالت ايران در امور داخلي عراق را رد كرد و گفت: ما قصد دخالت در امور داخلي عراق را نداريم.
وي افزود: هيچ عملياتي را نمي بينيد كه در آن ايراني دخالت داشته باشد ولي در اين عمليات از كشورهاي عربي مشاركت دارند.
هاشمي گفت: ما نمي خواهيم در امور داخلي عراق دخالت كنيم و مخالف كشتار، عمليات تروريستي در عراق هستيم .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد، عمليات تروريستي يك گناه كبيره است و نبايد خون هيچ مسلمان و غير مسلماني ريخته شود.
وي افزود: گروههاي تندرويي در عراق در صدد آن هستند كه در فرايند سياسي عراق مانع ايجاد كنند و ما همه علماي شيعه و اهل سنن بايد تمامي تلاش خود را به كار گيريم كه مردم عراق خود سرنوشت خودشان را رقم بزنند.
وي درباره آن چه اعزام جوخه هاي ترور از سوي ايران به عراق خوانده مي شود، گفت: ما ريختن خون مردم بي گناه را حرام مي دانيم، ديدگاه نظام و رهبري نيز اين است و هر كسي كه چنين جنايتي را مرتكب شود جهنم جايگاه او خواهد بود.
وي تاكيد كرد، من در ابتداي گفت وگو گفتم كه آقاي قرضاوي بايد درست اخبار و مواضع ما در ايران پيگيري مي كردند و مي ديدند كه چقدر ما از همگان خواستيم كه از كشتار و ايجاد ناامني در عراق دست بكشند.
هاشمي گفت: ما در ايران از رهبري انقلاب گرفته تا تمامي علما و مسوولين كشور همه خواهان وحدت و يكپارچگي عراق هستيم و با كشتار مردم بي گناه صراحتا مخالفت كرديم.

وي با اشاره به نقش منطقه‌اي ايران، تصريح كرد: اگر ما و ايران بخواهيم با استفاده از نفوذ خود در عراق جلوي كشتارهاي داخلي را بگيريم، مي‌توانيم؛ به شرطي كه ايران وارد ميدان شود و صلح در عراق را با جديت پيگيري كند.
قرضاوي خاطرنشان كرد:‌ بايد با پرهيز از طرح مسائل اختلاف‌انگيز مانند فارس و عرب و شيعه و سني، بر وحدت امت اسلامي پافشاري كرد زيرا امروز امت اسلامي بايد برتر و با نگاهي فراتر از مسائل فرقه‌اي تقويت شود.
وي با اشاره به اينكه ما مسلمانان توانايي آن را داريم كه با در اختيار داشتن اين همه توانايي، پيشرفت‌هاي قابل توجهي داشته باشيم، افزود: امت اسلامي بايد فقط به سوي وحدت حركت كند.
اين انديشمند اهل‌سنت تأكيد كرد: من همان‌گونه كه بارها گفته‌ام هيچ نوعي از تجاوز به مسلمانان را قبول ندارم و بارها به‌صراحت كشتارها داخلي را محكوم كرده‌ام اما دخالت ديگران در امور داخلي عراق نيز به‌هيچ وجه مورد پذيرش ما نيست.

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا